maanantai 11. tammikuuta 2010

Viikko takana, muutama edessä

Ensimmäinen viikko on nyt takana ja siihen on mahtunut paljon kaikenlaista. Ensimmäisestä päivästä lähtien tekemistä on riittänyt vaikka muille jakaa eikä loppua näy ainakaan ihan vielä. Moni asia on loksahdellut paikalleen ja vielä kaivattaisiin asuntopalasen loksahdusta. Olemme menossa katsomaan neljähuoneista asuntoa melko lähellä keskustaa. Etsimme vielä neljättä vuokralaista, mutta uskoisin, että joku vaihtareista varmasti haluaa halvan keskikaupunkikämpän.

Tänään palasimme arkeen ja kielitunneille. Iltapäivällä lähdimme vierailulle Skypen toimistoon. En tiennyt, että Skypen alkuperäinen idea on syntynyt Virossa Neuvostoaikana. Paikallisilla nuorilla miehillä oli hieno idea ja tarvittava taito ja jopa uhkarohkeiden sattumien kautta he löysivät ruotsalaisen rahoittajan. Kuten moni tietää, Skype on nykyään suositumpi pikaviestintäväline kuin Messenger. Tallinnan toimisto oli hyvin suuri. Neljä kerrosta Skypen tiloja, joissa toimivat asiakaspalvelu sekä tekninen tuki. Itse toimisto oli erittäin moderni, open office-tyylinen ratkaisu, josta löytyi myös mm. biljardipöytä sekä Guitar Hero.

Saimme tänään myös uuden kurssilaisen ja italialaisten määrä kasvoi taas yhdellä. Tänä iltana kokkausvuoro on italialaisilla, jotka valmistavat meille jonkin sortin pastaa. Italialaiset ovat hyvin leppoisia kavereita, mutta aikataulut on varmasti melko käsittämätön termi. En ymmärrä miten samat kaverit voivat aina olla myöhässä? Tyylikkäästi 5 minuuttia myöhässä jne. Saa nähdä saammeko me ruokaa vielä tämän päivän puolella.

Yksi merkittävin tapahtuma tänään oli, kun löysin kaupasta oikeasti kuivaa omenasiideriä. Pullollinen tätä hyvää siideriä maksoi vain alle euron, joten olen jo nyt merkkiuskollinen tälle ihanuudelle. Kaikki muut paikalliset siiderit ovat hyvin makeita. Ällöttävyyden huipentuma on kuitenkin kirsikkasiideri, jota makeampaa en ole koskaan eläissäni maistanut.

Huomenna edessä on ainoastaan kielikurssit ja iltapäivän tulisi olla vapaa. Jos saisi vihdoin järjesteltyä matkalaukkua, pestyä hieman pyykkiä ja vaikkapa vaan oltua ja köllöteltyä. Keskiviikkona ohjelma jatkuu vierailulla Viron parlamentissa. Torstaina menemme varmaan katsastamaan uuden asuntokokelaan. Perjantaina illalla edessä on International Dinner party, johon jokaisen maan tulee tuoda omaa kansallisruokaansa. Emme ole vielä muiden suomalaisten kanssa päättäneet mitä teemme, joten ehdotuksia otetaan vastaan. Olemme pohtineet monia eri vaihtoehtoja, joista osa ohessa:

-Uunilohi (tylsä)
-Poronkäristys (saako täältä, liian kallis?)
-Karjalanpiirakat ja munavoi
-Ruispalat, joissa päällä kraavilohta sekä jotain soossia (ei niin suomalainen?)
-Makaroonilaatikko
-Lihapullat

Ruokaan käytettävät astiat sekä valmistusaika ovat rajallisia. Pienen hostellin keittiössä kokkaa neljä eri kansallisuutta, eikä astioita varmasti riitä kaikille. Syöjiä tulee yhteensä noin 40. Apua?

3 kommenttia:

  1. Tai mites ois sininen lenkki tai maksis :D

    VastaaPoista
  2. Jostain syystä en saa linkkiä pastettua tähän, mutta me tehtiin Saksassa kermainen lohikeitto (lintulaakso.netin reseptipankki), ja se oli ihan mielettömän hyvää. <3 (Ulkkarit tykkäs myös!)

    VastaaPoista