torstai 28. tammikuuta 2010

Tuparit vol. 1

Vietimme eilen ensimmäisiä tupareita uudessa asunnossamme. Olimme kutsuneet paikalle kaikki EILC-kielikurssilaiset sekä meidän auttavaiset tutorimme. Illan ohjelmaan kuului hiusten tuunausta (teemana oli crazy hair) sekä juomapelejä.

Mitään ei mennyt rikki ja naapuritkaan eivät tulleet valittamaan. Saimme tuparilahjaksi tulppaaneja (jotka taisivat jäätyä ikkunalaudalla), leipää ja suolaa sekä Vana Tallinn-likööriä.

Tarjoilimme vieraille snacksejä, dipattavia vihanneksia sekä boolia. Koitimme välttää ylimakeaa boolia ja onnistuimmekin luomaan melko toimivan yhdistelmän omenalikööristä, valkoviinistä, vodkasta sekä sitruunanmakuisesta mineraalivedestä. Epäilyttävän vihreän liemen päälle asetimme killumaan greippiviipaleita. Ostimme edellisenä päivänä vahingossa greippejä vaikka tarkoitus oli hankkia appelsiineja.. Hups.

Lähdimme puolen yön aikoihin jatkoille keskustaan, jossa suunnitelmanamme oli suunnata taas kerran Nimeta-pubin syövereihin. Kohtasimme Estonia Teatterin kulmilla kuitenkin Anetten tuttavan, joka suositteli meille erästä underground-klubia. Päätimme lähteä mukaan, vaikka pakkasta oli kirpakat -26 astetta sekä päälle iloinen merituuli. Klubi sijaitsi aivan vanhan kaupungin toisella laidalla vanhassa kellarissa. Tunnelimaisessa baarissa oli melko viileää, joten vietimme koko illan takit päällä.

Tahtoisin ymmärtää, miksi virolaiset eivät osaa tehdä hyvää omenasiideriä. Olen pian kokeillut pian kaikki merkit läpi ja löytänyt vain yhden soveltuvan kandidaatin. Kaikki paikalliset siiderit ovat aivan liian makeita ja ulkomaisia siidereitä on melko nihkeästi. Eilen hairahduin ostamaan 1,5 litran putelin paikallista "omenasiideriä" joka maistuu lähinnä käyneeltä omenamehulta. Crowmoorin sekä Bulmersin kaipuussa olenkin siirtynyt nauttimaan lonkeroa.

Tänään ohjelmassa on nukkumista, röhnöttämistä sekä viimeinen illallinen Anu Budget Housingin tyyppien kanssa. Tämän viikonlopun aikana suuri osa kurssilaisista matkaa Tarttuun. Olemme kuitenkin jo sopineet vierailuista molemmissa kaupungeissa.

Huomenna alkaa uusi luku minun vaihtariajassa ja pääsen tutustumaan oikeaan opiskeluun sekä Estonian Business Schooliin. Tämä ensimmäinen kuukausi on ollut todella mukava ja pehmeä lasku eloon uudessa kaupungissa. Pääosassa ei ole ollut opiskelut vaan kulttuuriin tutustuminen sekä hauskanpito. Uskon kuitenkin, että tästä lähin kursseilla pitää opiskellakkin jotain ja aikataulut palaavat elämään. Ensimmäinen viikko tosin on orientaatioviikko ja joka illalle on bookattu bailut..

2 kommenttia:

  1. Lollasin sun siiderin etsinnälle. Jos jaksaisin tulla maaliskuussa meren ylitte ni toisin sulle Bulmersii.

    VastaaPoista
  2. Mäkin nauran sun siiderinetsinnälle! Sulla on siellä sentään vaihtoehtoja, täällä ei oo missään siideriä, paitsi yhdessä kauppaketjussa, ja saatiin sellanen tyttömäinen kirkumiskohtaus Petrin kanssa, kun löydettiin ne :D Muunmaalaiset ei ymmärrä meitä :D Yleensä juon valkkaria, koska olutkin kyllästyttää niin paljon. Ai niin, arvaa mitä se 0,75 l siideripullo maksaa? Tietenkin 1,19 €, vähän eri kun Ecusson Suomessa :D

    VastaaPoista