torstai 14. tammikuuta 2010

Torstai 14.

Aamulla eilinen ilta painoi vielä jaloissa, mutta reippaasti noustiin ylös 7 am ja matkattiin kouluun oppimaan viron kieltä. Kielitunnit ovat nyt muuttuneet huomattavasti mielenkiintoisemmiksi kun perusasiat on saatu haltuun ja voidaan keskittyä hieman vaikeampiin asoihin.

Koulupäivä hurahti ohi melkoista vauhtia. Iltapäivällä suuntasimme Anne-Marien ja Philippin kanssa katsomaan mahdollista asuntoa Pärnu mnt 38. Asunnossa oli kolme erillistä makuuhuonetta sekä pienehkö keittiö. Sijainti oli ihan kohtalainen, asunto tarpeeksi iso, mutta ainut ongelma oli puuttuvat huonekalut. Ilmoituksessa sanottiin, että koko asunto on sisustettu ja valmis sisäänmuutettavaksi. Keittiö oli asunnon paras osa ja sisälsi uuden jääkaapin sekä hellan. Huoneissa ei vain ollut juuri mitään huonekaluja. Yhdessä oli sohva, joka avautui sängyksi, toisessa oli lasten sänky. Sanoimme ei asunnolle, koska olisi mahdotonta saada kolmelle tarvittavat kaapit ja sängyt näin lyhyessä ajassa. Ja ei ole mitän ideaa ostaa uusia tavaroita puoleksi vuodeksi.

Kävimme myös katsomassa asuntoa Lai-kadulla vanhassa kaupungissa. EILC-koordinaattorimme, Kaisa, oli järjestänyt tämän tapaamisen ja kyseessä piti olla opiskelijoille jaettavaksi soveltuva nelihuoneinen asunto. Kyseessä oli kuitenkin aivan upouusi luksusasunto kahdessa kerroksessa.. Asunto oli aivan täydellinen, mutta vain kahdelle ihmiselle. Vuokra oli melko messevät ~13 000 kruunua, eli yhdelle maksettavaa tulisi noin 434 euroa, mikä on aivan liikaa meidän budjetille. Minun budjetti on hieman suurempi (kiitti KELA) kuin saksalaisen asuinkumppanini. Yhteensä 500 eurolla kuukaudessa ei kauhean hulppeaa kämppää hankita.

Löysimme Internetistä kuitenkin muutaman uuden asuntoehdokkaan. Huomenna toivottavasti saamme sovittua vielä muutaman uuden tapaamisen.

Päivään mahtui myös yksi yllättävä tapahtuma! Kati ja Sanja olivat tulleet Suomesta päiväristeilylle Tallinnan ihmemaailmaan. Kaljakärryt kolisivat, kun tyttöset rällästivät ympäri kaupunkia. Ehdin vain pieneksi hetkeksi istahtamaan samaan pöytään, mutta kova meno näytti olevan päällä. Jo kuudessa tunnissa Kati oli saanut kaksi kosintaa, joten ennen Suomen vesille pääsyä hän on varmaan jo naimisissa. Sain myös erittäin mieluisan lahjan hienoilla omistuskirjoituksilla. :)



Kamera alkaa pikkuhiljaa sanomaan itseään lopullisesti irti. Kuvaaminen ei aina onnistu, koska kameran näytölle tulee vain teksti "käynnistä uudelleen". Sen jälkeen zoomi riehuu edestakaisin, kunnes lopulta sammuu?

Huomenna edessä on viikon viimeiset kielitunnit ja illalla suunta on taas baarin puolelle. Tällä kertaa lähdemme tutustumaan klubien maailmaan Tallinnassa. Lauantaina ohjelmassa on international dinner party, jonne emme ole vieläkään päättäneet mitä kokkaisimme. Myöhemmin ilta jatkuu Shot-partyilla, jossa kaikki shotit maksavat 25 kruunua. Ei lupaa hyvää. Sunnuntaina on vihdoin ja viimein täysin vapaa päivä. En malta odottaa, että saa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti