perjantai 8. tammikuuta 2010

Me is a turist

Meinasin taas unohtaa kirjoittelut! Onneksi joka iltaiseksi perinteeksi on muodostunut jo nörtteilyhetki jolloin kaikki kaivavat tietokoneet esiin ja istuvat olkkarissa nörtteilemässä.

Tänään on (taas) ollut hyvin täysi päivä. Aamulla 9 alkoivat kielitunnit, joita oli tänään vain kaksi. Kielikurssimme järjestejä on Sisekaitse Akadeemia, jonka ylpeyksiin kuuluvaa katastrofisimulaattoria meille esiteltiin. Tietokoneohjelma joka toimii joystickillä on osa opiskelijoiden koulutusta, jossa opetetaan oikeita käyttäytymismalleja ja toimenpiteitä. Harmiksemme ohjelmaa esittelemään tullut iloinen virolaisturvamies ei oikein osannut englantia eikä ohjelmakaan oikein toiminut..



Suoraan kielikurssien jälkeen kävimme tutustumassa Tallinnan salaisiin tunneleihin. En ole koskaan ennen kuullutkaan kyseisistä tunneleista vaikka melko useasti täällä on tultu vierailtua. Tallinnan alla kiemurtelevat tunnelit on rakennettu Ruotsin vallan aikana ja myöhemmin niitä ovat käyttäneet venäläiset sekä kodittomat. Vuonna 2007 Viron paikallinen museovirasto avasi kohteen turisteille.



Huomenna lähdetään 8am kohti Võrua, jossa ollaan koko viikonloppu. Edessä on Suomi-esittely PowerPointilla, kelkkailua, sauna, bileet ja taisivat itävaltalaiset luvata mennä lumeen kierimäänkin.. :P

Kuvia tulee ehkä joskus lisääkin (ei kuitenkaan itävaltalaisista lumessa) jos kamera suostuu yhteistyöhön. Se on niin vanha ja raihanen, että saan sillä hyviä kuvia ainoastaan päivänvalossa. Vink vink, joku voisi ostaa minulle uuden kameran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti