torstai 21. tammikuuta 2010

Raha-asiat haltuun

Tänään on ollut taas aikaa laittaa perusasioita kuntoon. Kävin tänään kielikurssin jälkeen avaamassa pankkitilin ja hankkimassa paikallisen debit-kortin.

Suunnittelin avaavani tilin paikallisessa Sampo Pankissa. Tiesin suunnilleen missä kyseinen toimisto sijaitsee. Jäin pois bussista, mutta pienen kävelyn jälkeen en millään löytänyt toimistoa. Ulkona oli melko kirpeä 19 asteen pakkanen, joten en ollut kauhean innostunut päättömästä samoilusta. Pyörin kokoajan Nordean konttorin läheisyydessä, joten lopulta päätin avata tilin Nordeasta.

Pääsin tiskille ilman odotteluita ja itse tilin avaaminen kävi vaivattomasti englanniksi. Käyttötili, verkkopankki ja debit-kortti olivat minulle ilmaisia, koska olen alle 25-vuotias. Virolaisilla pankkitileillä on erillisiä lokeroita eri valuutoille. Minun tilikokonaisuuteen avattiin lokero sekä euroille että kruunuille.

Tilinumeroa voi kysellä yksityisviesteillä jos joku haluu tehdä lahjoituksia!

Lähdemme muutaman tunnin kuluttua elokuvateatteriin katsomaan Avatarin 3D:nä. Iltaelokuva Suomessa maksaa yli 10 euroa, mutta täällä lipun hinta on vain 75 EEK, eli noin 5 euroa. Tämä on toinen 3D-elokuva, jonka menen katsomaan. Ensimmäinen oli ihanainen UP Lontoossa Tean syntymäpäivänä.

Huomenna illalla on tiedossa hienosteluilta Joutsenlampi-baletin merkeissä. Tutorit kehottivat pukeutumaan juhlavasti ja farkut on kielletty asu. Koska en pakannut mukaan kuin neljät farkut, olen pienessä pattitilanteessa. Minulla on mukana kuitenkin musta mekko, jonka ajattelin kiskasta niskaan. Saa kelvata.

Itse baletti kestää neljä tuntia. Kurssin miespuoliset ihmiset tuskaskelevat jo nyt tylsyyttään. Onneksi Estonia Teatterissa on kuitenkin cafeteria, jossa tarjoillaan myös alkoholijuomia. Illan jatkopaikka on vielä auki, mutta löytyy varmaan tästä keskikaupungilta.

Viikonloppuna pitäisi sitten muuttaa tavarat uuteen asuntoon Liivalaia-kadulle. Soikku ja Sakke tulevat lauantaina Eckeröllä auttelemaan ja suurin haaste olisi löytää minulle sänky ja saada roudattua se kämpille. Illalla onkin sitten tiedossa Kaisan valmistujaisjuhlat paikallisella homoklubilla!

1 kommentti:

  1. No kysyitkö meen porukoilta! Saanko soikun sähköpostiosotteen?

    VastaaPoista