sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Lähdön hetki koittaa

Lähtö Tallinnaan on siis huomenna klo 11.30. Pitkä odotus on nyt takana ja edessä kuusi kuukautta kaikkea uutta ja toivottavasti paljon ihania kokemuksia.

Pakkaaminen on vielä vaiheessa ja tuntuu, että kaikki ei millään mahdu mukaan. Lainasin äidin suurta matkalaukkua, mutta se on tällä hetkellä jo ääriään myöden täynnä vaikka sieltä puuttuu vielä noin kolmasosa tavaroista! Pakkaamattomien listalla ovat edelleen mm. toppatakki sekä paksut talvikengät, jotka tunnetusti vievät hyvin hyvin vähän tilaa...

Olen nyt myös saanut käsiini EILC-kielikurssin ohjelman sekä osallistujaluettelon. Ohjelmaa on todella paljon ja mielenkiintoisia vierailukohteita riittää ihan joka viikolle. Käymme mm. Võrumaalla rekiajelulla, vierailemme Viron parlamentissa, tutustumme vanhaan vankilaan sekä käymme Estonia Teatterissa katsomassa baletin Joutsenlampi. Virallisten ohjelmien lisäksi tiedossa on varmasti myös niitä epävirallisia kestejä.

Ainiin, ja onhan siellä myös opiskelua! Päivittäin kieliopinnot alkavat 9.30 ja päättyvät 14.30. Kielen opiskelu aloitetaan alkeista, joten tässä avautuu hieno mahdollisuus pätemiseen. Uskon kuitenkin, että opin tälläkin kurssilla paljon uutta ja ihmeellistä vaikka olenkin alkeiskurssin käynyt jo kahteen kertaan. Kolmas kerta toden sanokoon.

Selatessani kurssin osallistujalistaa olin yllättynyt osallistujien määrästä. Tietojeni mukaan kevätlukukauden kielikurssit eivät ole olleet kovin suosittuja, koska esim. Saksassa ja Britanniassa syyslukukausi päättyy vasta tammikuun loppuun ja täten opiskelijat eivät ehdi vaihtokohteeseen vielä tammikuussa. Suurin osa osaanottajista on kotoisin Saksasta tai muusta saksankielisestä maasta. Pääsen siis varmasti myös harjoittamaan uskomattoman mahtavia saksan taitojani. "Darf ich Ihren Mantel nehmen?", "Nein, danke. Ich muss heute fahren." ja muut tärkeät fraasit ovat siis varmasti kovassa käytössä.. :)

Nyt kuitenkin painun nukkumaan, jotta jaksan aamulla herätä pakkaamaan. Huomenna taakse jää kotoinen Suomi ja on aika loikata lätäkön yli Viron ihmeisiin. Koti-ikävä iskee varmasti jossain vaiheessa, joten muistakaapa lueskella ja kommentoida täällä ja tietysti tulla vierailemaan Tallinnaan!


1 kommentti:

  1. Huippua et oot tehny blogin :D Päivittelehän kuulumisia sit! Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista