tiistai 19. tammikuuta 2010

Perussetti

Perussettiä peruspäivänä. Aamuherätys ei tuntunut kauhean kivalta pitkäksi venyneen viikonlopun jäljiltä. Matkaan kuitenkin päästiin ja tunneillakin istuttiin.

Kielikurssilla käsiteltävät kielioppiasiat olen jo entuudestaan oppinut, joten olen ottanut itselleni tavoitteeksi oppia mahdollisimman paljon sanoista. Kielen puhuminen ja kirjoittaminen on paljon helpompaa jos muistaa sanasta kolme ensimmäistä muotoa. Päätin, että aloitan nyt perussanoista ja opettelen tällä kertaa kaikki muodot.

Kielikurssin jälkeen kuuntelimme kiltisti luennon Viron koulutussysteemeistä.

Tulevasta vaihtokoulusta ilmoitettiin, että kurssitarjontaa on lisätty. Vaihdoin mm. englannin maisteritason kurssin Business English Advanced 2-kurssiin, joka sopii paljon paremmin omaan koulutusohjelmaani Suomessa. Jätin pois myös strategisen johtamisen kurssin (hups) ja korvasin sen Business Opportunities in the Baltic Region-kurssilla. Vaihdoksia saa tehdä vielä ensimmäisellä kouluviikolla, joten vielä ei ole paniikkinappuloita paineltu.

EBS tarjoaa myös kielikurssia, mutta en tiedä, kannattaako minun osallistua sille. Olen kuitenkin käynyt alkeiskurssin jo kolme kertaa. Kyselen vielä koordinaattorilta haastavampia viron kursseja, mutta pelkään pahoin ettei semmoisia ole.

EILC-kielikurssia on enää viikko jäljellä! Aika on lentänyt ohitse yhdessä hujauksessa ja pian aloitellaan jo oikeaa koulunkäyntiä. Tietysti luvassa on taas uudet tervetuliais- ja tutustumisbileet.

Tänään illalla ohjelmassa on britti-Lauran tupaantulijaiset. Kävimme virolaiseen tapaan ostamassa lahjaksi kukkia. Nyt ei muuta kuin patonki kainaloon, viinipullo kouraan ja kohti Toompeanmäkeä.


Ja mun pikku-Aura lähtee pian vaihtaroimaan Ranskaan. Muista pakata tarpeeksi vähän tavaraa. On huomattavasti mukavampi edetä kohtalaisen painoisen kapsäkin kanssa kuin tuskailla miljoonan kilon kanssa. Pidä hauskaa Ranskassa ja muista kirjoitella blogia. Kirjoitellaan! Musimusi!

Ainiin, muista passi!

1 kommentti:

  1. mää just viimehetken pakkaan, ei pitäs olla kyl liikaa pyörii just siinä parissa kympissä...

    VastaaPoista