sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Lisäasiaa asunnosta

Nyt meillä on vihdoin asunto! Allekirjoitettiin vuokrasopimus eilen ja saatiin samantien avaimet käteen. Asunnosta löytyy kaikki elämiseen tarpeelliset tavarat paitsi toinen sänky ja paistinpannu. Meidän tulee myös avata oma internet-yhteys, jota ilman elämisestä ei tule yhtään mitään.

Muutamme asuntoon kielikurssin jälkeen 27.pv. Eli tupareiden ajankohta on sitten vasta helmikuun loppupuolella.

Eilen meillä oli ohjelmassa International Dinner party, johon kokkasimme tylsästi makaroonilaatikkoa ja ruisleipää. Tarjolla oli myös salmarishotteja, jotka tekivät kauppansa melko nopeasti.

Italiasta tarjolla oli lasagnea, valkoviiniä sekä jonkinsortin suklaapötköä pähkinöillä. Romaniasta verimakkaraa sekä jonkinsortin keltaista juustoista muusia, Latviasta perunalettuja sekä Riga Balsamia. Itävallasta Kaiserschmarrn jälkiruokaa, oluita sekä yhden vaihtarin äidin ja isän tekemää vahvaa paikallista viinaa. Saksa tarjoili runsaasti erilaisia oluita, jägermaisterilta maistunutta likööriä (?), apfelstruderia, perunasalaattia, currywurstia sekä juustoleipiä. Turkista oli tarjolla perinteisesti kebabia. Kreikkalainen ruoka oli mielestäni illan parasta, tarjolla oli kreikkalaista salaattia sekä lehtitaikinasta tehtyä pinaattifetapiirakkaa. Juomapuolena tarjoiltiin ouzoa ja jotain muuta paikallista viinaa. Portugalista tarjolla oli uuniruoka, joka koostui paahtoleivistä, kinkusta, nakeista sekä erilaisista juustoista. Isäntämaa Viro tarjosi hapankaalia, lihahyytelöä, kurpitsalohkoja, mustaa leipää, kamaa sekä virolaista kaljalta maistuvaa alkoholitonta juomaa.

Juhlat pidettiin Raekoja platsilla Tudengimajassa. Ruokaa jäi tietysti myös hieman yli, joten kaikki jäljelle jäänyt ruoka kärrättiin lähimpään mahdolliseen paikkaan. Toisin sanoen meidän hostelliin. Nyt meillä on erilaisia ruokalajeja vaikka muille jakaa.

Jatkoille lähdimme Club Hollywoodiin, joka oli yllätyksekseni todella pieni paikka. Entiseen elokuvateatteriin rakennettu yökerho oli melko peruskauraa, mutta musiikki oli ihan kohtalaista. Neljän ja puolen tunnin tanssimisen jälkeen ilta alkoi painaa jaloissa sen verran, että poistuimme hostellillemme. Jäimme pohtimaan yökerhon sulkemisaikaa, jota kukaan ei tuntunut tietävän.

Aamulla palatessamme hostellille saimme superidean kokeilla vielä itävaltalaisten nahkahousuja. Kuvamateriaalia ei ole luvassa.

2 kommenttia: