tiistai 5. tammikuuta 2010

Lähtöyritys 2

Kuten edellisessä postauksessa kirjoittelin, eilinen lähtöyritys meni hieman penkin alle. Passi oli jäänyt kotiin ja matkanteko päättyi satamaan. En viitsinyt sijoittaa omaisuutta Tallinkin iltalähtöihin, joten olin kotona vielä yhden yön ja lähdin vasta tämän aamun Viking Linen lähdöllä. Ehdin vielä tiivistämään pakkauksiani ja sain kaiken tärkeän mahtumaan mukaan. Onneksi pääsin Saken kyydillä satamaan (kaksi kertaa), joten ei tarvinnut rehkiä laukkujen kanssa julkisissa. Kiitti Sakke!

Viking Xpress on muuten melko huono laiva. Ainakin, jos suunnitelmissa ei ole istua koko päivää baarissa tai seisoskella eläkeläisten lihatiskillä. Istumapaikkoja on hyvin nihkeästi ja lapsiperheiden pikku-Petterit vievät ainakin kolme penkkiä. Julkista nettiyhteyttäkään ei laivahenkilökunnan mukaan ole, mutta kyllä täältä jokin suojaamaton verkko löytyi. Ylhäällä on yksi yleinen kone, jossa Internetin käytöstä joutuu pulittamaan vain vaivaiset 8 euroa tunnilta!

Ensimmäinen haaste Tallinnan päässä on löytää hostellille sekä selvitä laukkujen kanssa ylös asti. Toivottavasti varauksessa on kaikki kunnossa ja hostelli on elämiskelpoinen. Vireillä on myös muutama asuntokokelas, jotka ovat hieman hintavampia, mutta mahtavalla sijainnilla. Enää pitäisi ehtiä katsomaan niitä ennen kuin joku toinen ehtii viemään taas yhden asunnon nenän edestä.

Rakas KELA muisti minua eilen päätöksellä, jonka mukaan Viroon matkustavan opiskelijan asuntolisä on huikeat 75 euroa. Lisä nousee normaaleihin lukemiin, kunhan saan aikaiseksi vuokrasopimuksen, josta näkyy vuokran määrä.

Pohdin myös Erasmus- sekä EILC tukien maksupäiviä. Ei toki sillä, että olisin vielä rahaton, mutta budjetin suunnittelemisen kannalta olisi helpompaa, mikäli tietäisi maksupäivistä edes jotain. En oikein tiedä lasketaanko opiskeluni alkavaksi tammikuusta EILC-kurssista vai vasta helmikuusta oikean Erasmus-opiskelun alusta. Kaiken logiikan mukaan tuen tulisi olla minulla tammikuun aikana.

Lähtöyritys 2 onnistui ylitse odotusten. Selvisin laivaan asti ja nyt jännitetään selvittäisiinkö vielä jäätyneen meren yli. Ettei tarttis kävellä.

1 kommentti:

  1. Mulle ainakin tuli Erasmus-rahat heti syyskuun alussa, joten no hätä, saat ne varmasti pian! (:

    VastaaPoista