torstai 14. tammikuuta 2010

Keskiviikko 13.

Tere!

En ehtinyt eilen bloggailemaan ollenkaan, joten nyt pitää kiriä aikataulu kiinni kahdella postauksella.

Eilinen päivä oli hyvin kiireinen kielikursseineen, vierailuineen sekä iltamenoineen. Kielituntien jälkeen matkustimme puuduttavimmalle luennolle missä olen koskaan ollut. Viron opiskelijoiden eduston tiloissa nuorehko virolaismies piti meille esitelmää Viron poliittisesta historiasta. Esitys kesti tunnin, oli melko yksitoikkoinen ja sisälsi pelkkää puhetta. Silmäluomet muuttuivat sekunnissa tuhannen kilon painoisiksi ja pää alkoi hälyttävästi nuokkua kohti lattiaa. Noin puolet ryhmästä nukkui luennon aikana. Hereilläpysyminen oli yllättävän vaikeaa.

Puuduttavan luennon jälkeen suuntasimme Riigikoguun, eli Viron eduskuntaan. Parlamentti sijaitsee Toompeanmäen huipulla, jonne kipuaminen oli jo sinäänsä urheilusuoritus. Itse talo on pinkki ja pienehko verrattuna Helsingin eduskuntataloon. Rakennustyyli on kuitenkin tyystin erilainen ja Riigikogu muistuttikin enemmän linnaa kuin parlamenttia. Koristeelliset huoneet ja käytävät päättyivät istuntosaliin, jossa kuuntelimme hetken aikaa puheita, joista emme ymmärtäneet sanaakaan.

Parlamenttitalon istuntohuoneen edessä on käytävä, jossa katto on pyöreähkö. Jos seisoo ison huoneen toisessa nurkassa, seinän muoto kuljettaa äänen huoneen toiseen nurkkaan aivan kuin mikrofoniin puhuessa. Todella jännä ääniefekti, jota ne edes osaa kuvailla oikein. Kyseistä ääniefektiä pidetään kuitenkin demokratian vertauskuvana - kieroilu ja salailu ei onnistu, koska puheet kuuluvat huoneen jokaiseen nurkkaan.

Politiikkapäivä oli niin kuiva, että vastapainoksi piti käydä nauttimassa muutama virkistävä olunen. Suuntasimme Karja Kelder pubi/ravintolaan, joka sijaitsee aivan hostellimme "alakerrassa". Paikalla oli melkeen koko ryhmä ja ilta jatkui melko pitkään. Vaihdoimme vielä lopuksi Nimeta-pubiin, jossa oli Ladies Night. Naisille drinksut olivat kaksi yhdenhinnalla. Opiskelijoina tietysti jaoimme halvat alkoholit myös ryhmän poikien kanssa, joka johti tilanteeseen, jossa meille ei enää tarjoiltu. Olimme kuulemma rikkoneet sääntöjä ja meille ei enää tarjoilla.

Ilta oli kuitenkin oikein mukava ja poiki paljon hyviä (ja ei niin hyviä) ideoita. Perjantaina mennään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti