keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Saunaclub ja olemattomat yöunet

Tää piti postata eilen, mutta jäi hieman vaiheeseen. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

****

Eilen oli tosiaan kielikurssin viimeinen päivä. Aamulla valmisteltiin esitystä rehtorille, jonka jälkeen tunneilla istuminen oli ohi. Loppugaalassa rehtori piti muutamia puheita, jonka jälkeen kaikki esittivät oman ohjelmansa. Me päätimme esiintyä koko ryhmänä ja esittää lyhyitä katkelmia kaikesta mitä olemme kurssin aikana oppineet. Kirjoitin käsikirjoituksen noin puolessa tunnissa. Oma osani oli ensin kertoa oppimastamme ja loppukiitokset kuuluivat myös minulle.

Olimme tehneet opettajalemme lahjaksi kuvasuurennoksen, johon kirjoitimme kaikki omalla kielellämme kiitoksia. Annoimme myös virolaiseen tapaan suklaata.

Muut ohjelmanumerot olivat mm. räppäystä viroksi, vitsejä, sekä näytelmiä arkipäivän tilanteista.

Ohjelmien jälkeen saimme todistuksemme sekä rehtorin kädenpuristuksen. Tarjolla oli myös maailman parasta suklaapullapitkoa sekä namuja. Olimme rennosti jutustelemassa kahvittelun lomassa, kun vanhempi herrasmies tuli nykäisemään minua hihasta. Hän oli paikallisen lehden toimittaja, joka halusi tehdä lehtiartikkelin ulkomaisista vaihto-oppilaista Virossa. En tiedä julkaisusta muuta kuin että sitä jaetaan Sisekaitse Akadeemiassa.

Loppubileiden paikka oli nimeltään Saunaclub, joka sijaitsi Hippodromin päärakennuksessa(?). Paikka oli hyvin syrjäinen ja pimeä. Sisältä tila oli kuitenkin oikein mukava ja tilava. Yhteistilassa sijaitsi useita pöytiä sekä betoninen tanssilattia. Erikseen sijaitsivat sauna, takkahuone sekä poreallas.

Ennen saunomista tutorimme jakoivat meille kirjaset, johon oli koottu jokaisen kurssilaisen profiili sekä valittu jokaiselle sopiva titteli. Viime viikolla saimme tehtäväksemme kirjoittaa jokaisesta yksi kuvaava sana/lause ja nyt näistä oli tehty tiivistelmä. Kirjanen sisälsi myös opettajan mietteitä oppilaista.

Minut kruunattiin "Queen of eesti keel"-tittelillä. Ihmiset olivat kuvailleet minua sanoilla "intelligent", "bright, happy and cheerful person", "best guide ever" etc. Opettaja kuvaili minua lähes virolaiseksi, joka tykkää käydä ravintoloissa sekä pubeissa, mutta ei pidä suomalaisista turisteista eikä lahoavista taloista.. :)

Poreallas on varmasti yksi maailman rentouttavimmista keksinnöistä. Killuimme lämpimässä vedessä noin kaksi tuntia, jonka jälkeen olo oli kuin keitettävällä hummerilla. Ilta jatkui aina 05 saakka, jonka jälkeen huristelimme taksilla ympäri Tallinnaa.

Taksin käyttö Tallinnassa on lähes ilmaista. Esimerkiksi eilen yöllä tulimme vanhan kaupungin aivan toisesta päästä taksilla kotiin ja matka maksoi yhteensä 3 euroa. Matkakaan ei tietenkään kauhean pitkä ole, mutta mieluummin jaan taksin ja maksan 1,5 euroa, kuin kävelen jäisiä katuja -26 asteen pakkasessa. Vertailun vuoksi todettakoon, että yöbussilippu Helsingissä maksaa 4 euroa.

Taksin käyttö on tietysti taitolaji. Turisteja viilataan linssiin aivan mahdottomilla taksimaksuilla. Ottamalla taksin lennosta tai tolpalta, maksat aivan kaameita summia. Auto tulee tilata puhelimitse etukäteen, jolloin hinta on noin sata kruunua halvempi. Muistan itsekkin joskus maksaneeni matkasta satamasta keskustaan yli sata kruunua... Tilaamalla takson etukäteen matka maksaisi noin 40 kruunua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti