sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Viljandi

Sunnuntaiaamu valkeni meille jo kuuden aikaan aamulla, kun suunnistimme kohti juna-asemaa. Olin katsonut reitin reittioppaasta edellisenä iltana, mutta jotenkin onnistuin separoimaan meidät hieman väärään paikkaan. Oltiin jo menossa takasin kotiin kunnes huomattiin, että myös pari ranskajäbää oli kovasti hukassa Solariksen tienoilla. Päätettiin sitten yhdessä ottaa taksi ja hurauttaa Balti jaamalle. Ehdittiin juuri ja juuri 7.50 lähteneeseen junaan.



Juna jyristeli 2,5 tuntia läpi metsien ja peltojen. Välillä juna päästeli niin kummallisia ääniä, että ajateltiin matkan keskeytyneen ja junan hajonneen. Perille kuitenkin selvittiin ja Viljandin pienellä juna-asemalla meitä odottelivat Kedi ja Johanna. Reissun tarkoituksena oli tutustua Viljandiin nättinä kesäpäivänä EBS:ssä opiskelevan Kedin johdolla ja jatkaa iltaa grillailun tai piknikin merkeissä.

Virolainen sääennuste lupasi sunnuntaille +18 astetta sekä aurinkoa, mutta kyseiset jampat ovat tainneet tehdä ennusteen ihan hatusta. Lämpömittari näytti 8 astetta ja tuuli oli melko vilpoinen. Ei siis täydellinen kesäpäivä, mutta sehän ei turisteja haitannut. Käveltiin läpi kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. St. John'sin kirkko ja vanhan linnan rauniot.






Leikittiin myös hyvä tovi keskiaikakeinulla sekä kiipeiltiin raunioilla. Raunioihin on perustettu kesäteatteri ja sunnuntaiaamuna tällä lavalla esitettiin ranskalainen versio Romeosta sekä Juliasta.



Kaupungilla kiertelyn jälkeen luultiin siirtyvämme Kedin äidin kämpille grillailemaan ja hengailemaan. Käveltiin kuitenkin järven rantaan, jossa meitä odotti purjevene! Kedin äiti oli järkännyt meitä hakemaan purjeveneen joka kyyditsi meidät lyhyen järviristeilyn jälkeen leirikeskukseen jossa meitä odotteli grillitupa, sauna ja takkahuone. Hyvien pihvien jälkeen istuskeltiin takkahuoneen sohvilla. Käytiin myös lätkimässä tennistä (ei ihan mun laji..) ja poljettiin polkuveneillä!





Viimeinen bussi Viljandista Tallinnaan lähti jo 5.20. Meitä oli hakemassa kolme autoa, jotka kyyditsi meidät suoraan bussiaseman eteen. Oltaisiin mielellään voitu leireillä vielä muutama tunti lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti