keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Tudengipäevad

Tallinnassa järjestetään tällä viikolla perinteiset kevään opiskelijapäivät. Tiistaista perjantaihin kestävä tapahtuma sisältää paljon erilaista ohjelmaa, niin informatiivista ohjelmaa kuin bileitäkin. Tänään ohjelmassa on ollut mm. pyörätuolirallia, kännykän heittoa ja opiskelijakirppari.

Eilen oli päivien ensimmäinen päivä ja juhlat polkaistiin käyntiin Raekoja platsilla, joka oli myös opiskelijaparaatin starttiruutu. Jokaisella koululla oli oma lipunkantaja sekä muutamilla kouluilla mukana hyppi maskottikin. EBS:llä ei ole maskottia, joten rahakouluna hankittiin hevonen ja kärryt ja paineltiin niillä.

Seuraavista (todella) tasokkaista kuvista vastaa Anne.






Viimeinen pysäkki oli Harjumäen näköalapaikalla, jossa järjestettiin öinen laulujuhla. Paikalla oli nuorista muusikoista koostunut taitava bändi. Isänmaalliset laulut oli myös sovitettu hieman rokihtavampaan menoon. Koko yleisö osasi toki sanat ulkoa, mutta meille oli onneksi jaettu laulujen sanat vihkosessa. Siellä sitten lauleskeltiin isänmaalisia lauluja pari tuntia ja heiluttiin kädet kädessä paikallisten kanssa. Parit laulut laulettiin pariinkin kertaan yleisön pyydöstä ja päädyin myös tanssimaan Saarenmaan valssia.

Seuraavassa videossa mun suosikkibiisi. Ensi kesänä järjestetään seuraavan kerran nuorten laulujuhlat. Taidan napata Auran kainaloon ja lähteä tsekkailemaan hieman isompia kuvioita!



Isänmaallisen juhlan lomassa toki nautittiin hieman lämmikettä (hei, siellä satoi!) toisin sanoen Jägermeisteria, jonka jälkeen suunnattiin alas vanhaan kaupunkiin ja Vallibaariin. Kyseinen pubi on pieni ja hyvin neuvostohenkinen vanha kuppila, jossa on ihan OK sammua baaritiskille, ottaa pienet nokoset ja herätä hetken päästä jatkaakseen juomista. Ihan turha paikka ei kuitenkaan ole kyseessä, koska baari on suojeltu! Kaupungin mukaan työläisille tarkoitettu rehellinen pubi on tärkeä osa historiaa ja kaupunki tarvitsee sellaisen.

Vallibaarin erikoinen on Milli Mallikas-shotti, joka koostuu vodkasta, sambucasta ja Tabascosta. Melko räjäyttävä kokemus jonka jälkeen tekee mieli hypätä kaivoon ja juoda koko kaivo tyhjäksi. Muutaman räjäyttävän kokemuksen jälkeen siirryttiinkin Kaleva Karttuliin syömään uuniperunat ja sen jälkeen kaatamaan muutamat siiderit Molly Malonesiin.

Kunnon opiskelijoina lähdettiin jo melko ajoissa kotiin, koska tänään oli edessä viron koe. Meidän tuli pitää esitelmä viroksi. Meidän aihe oli roundtrip in Estonia, jossa esiteltiin neljä eri Viron kaupunkia muutamin lausein. Melko yksinkertaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti