lauantai 8. toukokuuta 2010

Kadriorg

Vietettiin torstaina kulttuuripäivää ja käytiin aurinkoisen päivän kunniaksi vierailemassa Kadriorgin puistossa. Olen käynyt Tallinnassa ennen vaihtoaikaa melko useasti, mutta koskaan en ole päätynyt Kadriorgin puistoon. En usko, että kovin moni muukaan suomalainen päiväristeilyturisti on kyseisessä paikassa käynyt vaikka matkaa keskustasta ei ole edes 5 kilometriä.

Kadriorgin puiston ja palatsin rakennutti Venäjän matkalta tuttu Pietari Suuri. Palatsi on pieni verrattuna mm. Pietarissa olevaan Kesäpalatsiin ja muihin Venäjän hallitsijasuvun asuntoihin. Pieni punainen barokkitönö olikin vain väliaikainen kesäasunto. Palatsin edessä avautuu suuri puutarha, josta löytyy myös pieni joutsenlampi.

Tällä hetkellä Kadriorgin linna on Viron taidemuseon käytössä ja siellä on esillä ulkomaisen taiteen teoksia. Päätettiin maksaa pari euroa sisäänpääsymaksua vaikka varmasti jokainen lukija tietää miten suuri maalaustaiteen ystävä itse olen. Linna on kuitenkin näkemisen arvoinen sisäpuoleltakin vaikka itse taulut eivät sytyttäisikään.

Esillä oli myös vanhoja kippoja ja kuppeja. Monessa vitriinien lusikassa oli hyvin tuttu kuvio. Meillä on kotona ihan samanlaisia lusikoita! Koitin ottaa kuviosta valokuvaa, mutta en oikein onnistunut ilman salamaa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti