torstai 20. toukokuuta 2010

Päivä jolloin sanottiin moi

Eilen oli ohjelmistossa ESN Tallinnan jäähyväisbileet. Kyseessä oli siis lukukauden päätösbileet ja samalla meidän vaihtariajan viimeiset ESN pippalot. Ilta oli täynnä ohjelmaa ja meitä kehoitettiinkin saapumaan paikalle jo yhdeksän aikoihin. Aikainen alkamisajankohtahan tarkoittaa tietysti vain sitä, että aloittelubileitäkin tulee aikaistaa.

Tämän kertaiset aloittelut järkättiin Piritan hiekkarannalla, jossa grillailtiin itseämme sekä kertakäyttögrilleissä hieman makkaraa. Saatiin toki myös kuulla, että grillaaminen julkisilla paikoilla, kuten puistoissa ja rannoilla, on Virossa kiellettyä. Ei meistä syntynyt mitään vaaratilanteita. Mitä nyt kiinalaiset heitti hiilet roskikseen ja koko pönttö leimahti liekkeihin..


Siellä kivasti jo punoittaa nahka


Leiri pystyssä ja ranskalaista paljasta pintaa


Jalkanakit kohtasivat meriveden pitkän talven jälkeen


Rannalla riitti myös silmänruokaa

Vaikka aurinko jaksoi paistaa lämpimästi ihan koko päivän, piti meidän lähteä kotia kohti ja valmistautua illan jäähyväisbileisiin. Pestiin hiekat varpaista ja nykäistiin niskaan bilemekko, jonka jälkeen tulikin jo suunnata yökerhoon.

Illan juontotehtävistä vastasivat kolme vaihtariopiskelijaa: Mariana, Laurent ja joku espanjalainen. Ohjelman ensinumero oli ESN päiväkirjojen jako. Kirjasta löytyy kaikkien Tallinnassa opiskelleiden vaihtareiden yhteystiedot ja esittelyt. Laitoin omani narikkaan ja lähtiessäni sitä ei ollut siellä. Taisin olla kello neljältä aamulla hieman pahantuulinen kun kirja olikin kadonnut. Tyhmät narikkamiehet.

Illan tärkein ohjelmanumero oli toki Erasmus awardsit, eli titteleiden ja kunniakirjojen jako. Vaihtarit olivat äänestäneet keskuudestaan erilaisten kategorioiden parhaita. Samaan aikaan palkittiin myös PhotoStar- sekä Creative Mind competitioneiden parhaimmistoa. Olin itse ottanut osaa luovan mielen kilpailuun esseellä vaihtarielämästä Tallinnassa. Loppusijoitus oli toinen sija ja palkintona kunniakirja ja 500 kruunun lahjakortti Clazz-ravintolaan. Sain vielä palkintojenjaon jälkeen erityiskiitoksi esseestäni ja se julkaistaan voittajatyön ohella ESN Tallinnan sekä EU:n jonkun projektin nettisivuilla.

Lopuksi vielä esitettiin EBS:n vaihtareiden sanoittama 'Da Erasmus Song', josta löytyi säkeistöt enkuksi, viroksi, saksaksi, espanjaksi ja ranskaksi. Suomenkielistä säkeistöä ei ollut, koska "ei sitä kukaan kuitenkaan ymmärrä". Loppuilta sujui Cathousen alakerrassa Toomaksen toimiessa DJ:nä.

Vaikka kyseessä olikin jäähyväisbileet, en kuitenkaan usko, että kyseessä olivat viimeiset pailut. Pikkuhiljaa ihmisiä alkaa tippua pois takaisin kotimaihinsa ja sehän tietää vain sitä, että tiedossa on useat uudet jäähyväisbileet.


Afrikka-Anne, Tiina ja Lisa


Anne, Nadine, Michael


Mun mekko on rakkaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti