tiistai 18. toukokuuta 2010

Rovaniemi

Olen selvinnyt takaisin extemporematkalta. Päätin edellisenä päivänä, että lähden tyttöjen mukana Rovaniemelle ja kyllä kannatti! Seura oli oletetun mukavaa ja viikonlopuksi sattui vielä aivan mahtavat säät. Ohjelmassa oli hengailua, turisteilua, shoppailua, syömistä ja juomista.

Torstaina saavuttiin Rovaniemelle yöjunalla. Odotin, että VR:n kotimaanliikenteen junat olisivat tilavampia ja uudempia kuin Venäjän vastaavat, mutta ihan samanlaisia kopperoita ovat molemmat. Suomen junassa oli vielä 3 sänkyä päällekkäin. Venäjällä hytissä on neljä henkeä, mutta välissä oli pöytä. Toki sängyt olivat kotimaisessa junassa leveämmät ja pehmeämmät, mutta muuten ihan samaa kauraa.



Yöjunalla matkustamisen parhaina puolina markkinoinaan virkeyttä seuraavana aamuna. Omalta osalta voin sanoa, että virkeys ja hyväntuulisuus on kaukana, kun heräät huonostinukutun yön jälkeen yltäpäältä likaisena. Meillä oli kuitenkin koko torstai aikaa Rovaniemellä ja vietettiinkin se hengaillen, syöden ja saunoen.

Lapin emäntämme talossa on sauna ja uima-allas, jotka olivat kovassa käytössä. Kuten moni tietää, yhdistelmä Tiina ja uima-allas on melko villiinnyttävä ja talvihorroksessa ollut sisäinen manaattini heräilikin kesän ensipulikoinneilla! Uima-allasbileistä ei ole kuvia, koska säästämme lukijoiden verkkokalvoja.

Illalla lähdimme vielä hieman katselemaan kaupunkia ja istuskelemaan yksille kuppilaan. Valoisaa aikaa tuntui riittävän vaikka muille jakaa ja vielä 22 aikaan oli todella valoisaa. Keskusta oli hyvin kompakti ja kaikki oli lähellä. Keskellä kaupunkia oli Lordi-aukio, jossa oli Lordin jäsenten kädenjäljet! Rovaniemeltä löytyi myös Lordin ravintola!

Perjantai noudatteli melko samaa kaavaa kuin torstaikin. Shoppailujen jälkeen tehtiin todella hyviä burritoja, jonka jälkeen killuttiin uima-altaassa siideritölkkien kera. Illalla suuntasimme Onnelaan, jossa valloitimme karaokelavan. Paikalla oli noin kolme eri laulajaa, joten pääsimme laulamaan aivan kokoajan.. Illan repertuaariin kuului mm. Neon 2:sta, Kaija Koota, Bäkkäreitä sekä kirsikkana kakussa Marika ja Jone kajauttivat My heart will go on-biisin.



Lauantaille sattui kovin hellepäivä, joka vietettiin pitkään nukkuen. Lopulta selvittiin ulos asti pötköttämään ja kivasti ehti saada kesän ekan punaisen ihon aikaiseksi. Sen jälkeen lilluttiinkin (vaihteeksi) altaassa ja suunnattiin Raxiin syömään. En ole käynyt kyseisessä sikailupaikassa moneen vuoteen. Pizza oli ihan jees, mutta suosikiksi nousi pehmis, jota saa itse laittaa koneesta suoraan! Oli hieman kivaa. Lauantaina vielä lähdettiin pienellä porukalla (osa hyytyi) Rovaniemen yöelämään. Käytiin jossain karaokepubissa ja lopulta päädyttiin kaupungin kauheimpaan teinipaikkaan.

Sunnuntaina koittikin jo lähdön hetki. Ensin käytiin hieman turisteilemassa Napapiirillä ja Ounasvaaran näköalatasanteella, jonka jälkeen ahdettiin itsemme täyteen kiinalaisessa. Juna takaisin Helsinkiin lähti klo 18.00 ja oli aikataulussa. Saavuimme Helsinkiin 7 ja laiva Tallinnaan lähti 8. Takaisin Viron kämpillä olin 12 aikoihin, joten yhteensä matkustusaikaa kertyi nätit 17 tuntia.







1 kommentti:

  1. Jotenki ristiriidassa noi karun ja kylmä näkönen taustalla oleva luonto ja si noi kesätamineet :D

    VastaaPoista