sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Miten välttää koulutehtävien teko - esimerkkitapaus nimeltä sosiologia

Tsidappaa! Sitä ollaan täällä Tallinnassa nyt sitten takaisin ja on sunnuntai-ilta. Huomenna iltapäivällä on edessä paluu arkeen ja koulutehtäviin, joita pitäisi vielä tänään väkertää. Meillä on tiistaina sosiologian ryhmäesitelmä, jossa mun vastuu alueeksi valikoitui sitten 'Social Networks and the rise of the network society'. Olen kuitenkin koko illan menestyksekkäästi vältellyt aloittamista.

Tarkoituksena oli aloittaa jo laivamatkan aikana, mutta sitten se koko matka huomaamatta menikin valokuvaillessa, shoppaillessa, Twilightia lukiessa sekä Pirneksen haastattelua kirjoittaessa. Paljon siis tuli tehtyä, mutta ei yhtään mitään sosiologian eteen.

Toinen tavoite oli tehdä koko juttu iltapäivän aikana ja mennä aikaisin nukkumaan. Kämpille päästyä toki avasin tietokoneen, mutta nyt Internet-yhteyden myötä piti toki ensin selailla kaikki sähköpostit, Naamakirja ja Twitter läpi (eiks tässä ois jo tarpeeksi social networksejä, häh?). Koska edellisen yön unitunnit voi laskea yhden käden sormilla, ajatus unesta tuntui melko houkuttelevalta. Kapsäkkejä purkaessa käteeni osui vielä kirja, jota olen lukemassa. Päätin sitten, että jos nyt pikkusen lukisi ensin ja sitten aloittaisi sen sosiologian. Ihan vahingossa valitsin lukupaikaksi sängyn ja vedin päälleni vielä peitonkin. Varmasti hitaimmatkin tajuaa jo tässä vaiheessa mihin se johti. No, nukkumiseen tietysti! Koisailin siinä iloisesti 3,5 tuntia ja heräilin vastahakoisesti tekstiviestin ääneen.

Heräämisen jälkeen ajattelin, että nyt on voimaa ja energiaa väkertää hieman sosiologiaa. Olin jo läpimurron porteilla ja luin koko kappaleen läpi! Tästä edistysaskeleesta hullaantuneena lähdin hieman chattailemaan Annelle ja siitä päädyttiinkin sitten keittiöön safkaamaan. PowerPoint-diat eivät edenneet siis vieläkään yhtään.

Äsken aloittaminen oli jo pelottavan lähellä. Selailin Internet-sivuja, joista saisin päivitetympää informaatiota aiheesta. Sitten muistinkin, että Aura on päivittänyt sen blogia ja päätin mennä lueskelemaan Ranskan kuulumisia. Tekstit olikin sitten hieman pidempiä, joten niissäkin vierähti pieni tovi. Auran blogista sain blogikärpäsen pureman, ja tajusin, etten ole kirjoittanut omaan blogiini melkeen viikkoon. Pitihän se sitten tulla jotain kirjoittamaan. Ajattelin kirjoittaa viikosta Helsingissä, mutta päädyinkin tähän syväluotaavaan analyysiin koulutehtävän välttelystä.

Nyt ollaankin sitten päätösten äärellä. Pitäisi varmaan avata PowerPoint ja alka tehdä jotain muistiinpanoja. Toisaalta, olisi rästissä vielä muutama jakso American Idolia...

1 kommentti:

  1. Lisäyksenä mainittakoon että nyt se on tehty. Jee.

    VastaaPoista