perjantai 19. maaliskuuta 2010

Flunssaa, työharjoittelua, yksi matka Suomeen ja KESÄ

Jopas on ollut tapahtumarikas perjantaiaamu.

Eilen iltasella riehumaan ruvennut kevätflunssa ei halunnut kadota yön aikana vaan on edelleen nenäni tukkeena. Tämä on kuitenkin hieno merkki siitä, että kesä todella on tulossa. Kevätflunssa on joka vuotinen merkkipaalu, samaa kategoriaa kuin muuttolinnut tai lumen alta paljastuvat pahat hajut.

Nyt kaikki sormet ristiin että kesästä tulee oikein lämmin, varsinainen intiaanikesä. Olen suunnitellut paljon kaikenlaista menoa ja meininkiä kesälle ja sade ja kylmyys vain pilaisi kaiken. Odotan tulevaa kesää erityisen paljon myös siksi että Tea muuttaa Lontoosta takaisin Suomeen!

1) Tulen Tallinnasta takaisin Suomeen 17. kesäkuuta, jonka jälkeen edessä on suora lähtö Seinäjoelle ja Provinssirockiin!

2) Juhannus! Jos jollain on tarjottavana mökki, jonne mahtuu noin 10-15 henkeä niin viestiä tänne päin!

3) Ruisrock. Tänä vuonna Ruisrockin syrjäytti Provinssi, mutta kyllä Turkuun on kerran kesässä lähdettävä, joten Ruissin lauantailippu taskuun ja ei kun menoksi.

4) Matka kohteeseen X. Johonkin on kerran kesässä lähdettävä, oli se sitten Rovaniemi tai Rooma. Väijyn päivittäin Ryanairin sekä Easyjetin sivuja mahdollisten tarjouksien toivossa. Viime vuonna matkustettiin esimerkiksi Lontoosta Dubliniin ja takaisin 2 euron lennoilla. Tämän kesän matka suuntautuu todennäköisesti Saksaan, Ranskaan, Itävaltaan tai Italiaan, koska näistä paikoista löytyy ilmaisia majapaikkoja muiden ERASMUS-opiskelijoiden luota!

5) Lontoo. Tämä kohta nyt ei ihan varma vielä ole, mutta ennen elokuun puoliväliä alkavaa työharjoittelua pitäisi uusia vaatevarasto ja ostaa asiallisia toimistovaatteita. Suomesta ei toki löydy mitään kivaa, joten on ihan pakko suunnata Lontooseen. Tämän kohdan saatan tosin sisällyttää kohtaan 4, koska lentäminen esimerkiksi Lontoon kautta Italiaan tulee paljon halvemmaksi kuin suorat lennot täältä. Kattellaan.

Kaiken tämän lisäksi pitää toki käydä Lohjalla, Suomenlinnassa, Kaivarissa, minigolfaamassa, Mintun kanssa pitkällä lounaalla sekä viettää yö Hesperian puistossa.

***

Sitten ihan muihin asioihin. Varmistin tänään työharjoittelupaikan itselleni!

Aloitan 16. elokuuta Valtioneuvoston kanslian viestintäyksikössä. Harjoittelujakso kestää joulukuun loppuun ja sisältää kaikkea perustoimistoduunia sekä mediaseurantaa.

Mietin pitkään onko näin virallinen toimistoduuni ihan mun juttu, mutta päädyin lopputulemaan, että kaikkea tulee kokeilla. Saattaahan se olla, että ministeriöjäykkyys on vaan harhaluulo, ehkä? Ja jos ei ole ihan oma paikka niin tietääpähän valmistumisen jälkeen hakeutua erilaisiin tehtäviin. Kokeilemisesta ja oppimisestahan työharjoittelujaksossa on kyse.

Tämän takia on siis pakko vaihtaa farkut suoriin housuihin ja lähteä metsästämään kauluspaitoja. En osaa kuvitella itseäni jakkupuvussa istumaan toimistoon, mutta nyt on kesä aikaa totutella tähän ajatukseen.

***

Vielä kolmas asia. Lähden tänään Suomeen! Hieman yllärinä tullut viikonloppumatka johtuu ihan vain ja ainoastaan Jokereiden peleistä. Mokomat menevät ja tippuvat sarjasta pois tässä vaiheessa vuotta. En toki voi jättää kauden viimeistä peliä (ja kauden päätösbileitä..) väliin, joten oli pakko bookata nopsasti botskit Helsinkiin.

Nyt siis nokka kohti koulua muutamaksi tunniksi ja sitten suunta vaihtuukin kohti Suomea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti