maanantai 1. maaliskuuta 2010

Maanantai

Kuten otsikostakin moni saattaa huomata, tänään on maanantai. Sehän tietysti tarkoittaa, kuten moni myös saattaa arvata, että tiistai on huomenna. Ja sehän tarkoittaa sitä, että minä lähden kohti Suomea!

Huomenna aamulla tulee vielä vääntäytyä koululle ja sitten selviytyä satamaan puoli kahdeksi. Siitä kaksi tuntia eteenpäin niin olen Helsingissä! Ja tietysti mun tuurilla tää bussilakko alkaa juuri silloin kun mä saavun. Tietojeni mukaan lakko alkaa kuitenkin vasta 18.00, joten satamasta poistumisessa ei pitäisi olla ongelmia.
Pitäisi päästä Länsiterminaalista suoraan Pasilaan koululle ja uusintatenttiin.

Pois pääseminen onkin suurempi ongelma. Lakko alkaa kuudelta ja koskee juuri niitä linjoja joilla minä pääsisin helpoiten kotiin. Koska tentin loppuessa kaikki bussikuskit ovat jo pitkällä kahvitauollaan, tulee minun luottaa VR:n palveluihin. Ja toki reippailla kotiin Pitäjänmäen juna-asemalta kantamuksieni kanssa ihanan keväisen ja märän metsän läpi. Kiitos bussikuskit tästä ihanasta tervetuliaislahjasta. Ei ois tarvinnut.

Keskiviikkona koitan ehtiä shoppailemaan, leffaan ja syömään kamujen kanssa. Kaikki ovat tervetulleita Keskuskadun Iguanaan moikkaamaan siinä kasin aikaan illalla. Olen siellä pyörittelemässä silmiäni Suomen alkoholin hintatasolle. Sangriakannukin vain vaivaiset 14 euroa. Sehän on melkeen koko viikon budjetti!

Suunnitelmat ovat nyt tarkentuneet sen verran, että Anne tulee meille perjantaina ja sain kunnian toimia turistioppaana. Nähtävyyksien ja kaupungin kiertämiseen on aikaa todella vähän, joten suunnittelin tänään tarkan aikataulun. Ei varmasti yllätä ketään. Aikataulumme sisältää Sibelius-monumentin, Olympiastadionin, Oopperan, Töölönlahden, Finlandia-talon, Eduskuntatalon, Kiasman sekä Aleksin shoppailut. Lisäksi vielä nopea kiertoajelu kolmosen ratikalla Eirassa ja päätyminen kauppatorille ihmettelemään Pressan linnaa ja lopulta Tuomiokirkkoa. Kaikki tämä tulisi suorittaa noin viidessa tunnissa. Jotta ehdimme etkoille ennen lauantain lätkämatsia.

Lauantaina siis tiedossa Jokerit-SaiPa Hartwall Areenalla, jonka jälkeen jonnekkin päin keskustan yötä. Sinnekkin kaikki ovat tervetulleita!


Ainiin, me mennään ehkä kesällä mainiolla porukalla Torreen. Hieman hienoa! En vaan vielä jaksa uskoa, että tästä tulee mitään.. :P

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti