sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Tartto

Tartto (viroksi Tartu) on Viron toiseksi suurin kaupunki (102 817 asukasta vuoden 2009 alussa). Tartto on Etelä-Viron keskus ja Tartumaan maakunnan pääkaupunki.

Viikonlopun matkamme suuntautui siis Tarttoon, tai Tarttuun, ihan miten tykkäätte. Muut lähtivät jo perjantaina iltapäivällä, mutta itse kestitsin Lissuja vielä lauantaina päivällä ja vasta illasta lähdin busseilemaan kohti Tartoa. Bussimatka Tallinnasta Tarttoon kestää 2,5 tuntia ja opiskelijalle matkalippu suuntaansa maksaa 60 kruunua, eli noin 3,87 euroa.

Tartossa juhlimme kielikurssilaisten kanssa Juhon syntymäpäiviä. Juhlapaikaksi oli vuokrattu Tampere Maja ja sen saunaosasto. Tampere Maja on Tampereen ja Tarton kaupunkien kulttuuri- ja yhteistyökeskus. Vuokrattavissa on myös asumishuoneita kohtuulliseen hintaan aivan Tarton keskustassa.

Saunaillan jälkeen siirryimme Tarton yliopiston vaihtareiden dormitoryyn jatkamaan iltaa. Ilta jatkui aamuun ja samalla unohtui Suomen olympialätkän pronssipeli. Muistin pelin vasta sunnuntaina iltapäivällä ja nopealla tekstiviestillä selvitin tilanteen Katilta. Hyvin kävi ja pronssia tuli, jee.

Matka takaisin Tallinnaan tuntui kestävän miljoona tuntia. Päätin samalla, että matkustan New Yorkiin. Ajankohtaa en päättänyt, mutta nyt kun Tea muuttaa Suomeen ja Lontoon vierailut vähenevät (ehkä) niin voin alkaa säästää Ämeriikan valloitusta varten.

Vielä muutamia kuvia Tartosta:



Pussailevat opiskelijat-patsas



Paikallinen Ale..



Dormitory, Raatuse 22



Mua selkeesti kaivattiinkin jo Tartossa.



Yliopiston päärakennus



Tää talo oli hieman vinossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti