tiistai 23. helmikuuta 2010

Eesti Vabariigi aastapäev

Huomenna, 24. helmikuuta, vietetään Viron synttäripäivää! Viron valtio täyttää 92 vuotta ja sitä juhlitaan ympäri Viron maata. Meillä kyseinen päivä on kivasti vapaapäivä koulusta sekä myös tänään oli lyhennetty päiväohjelma.

Yleinen vapaapäivähän tietää yleisesti bileitä. Kaupoissa huomasi, että virolaiset valmistautuivat itsenäisyyspäivään ja vapaapäivään safkalla ja kaljalla. En saanut selvää, onko virolaisilla jokin perinteinen itsenäisyyspäiväsafka vai onko tarkoituksena vaan syödä hyvin ja hyvässä seurassa?

Opiskelijoiden traditiot sentään on ihan hyvin hallussa. Meidän yliopisto on hyvin pieni ja yksityinen pulju, joten suurempia bailuja ei ole järjestetty. Eräällä paikallisella opiskelijalla oli kuitenkin omakotitalo tyhjänä Piritassa, joten sinne mahtuu ainakin puoli koulua. Sinne myös me suuntaamme tänään.

Perinteisesti bailut kestävät koko yön, josta kaikki suuntaavat Vapaudenaukiolle lipunnostoon aikaisin aamulla. Kokoonnumme 7 am opiskelijoiden talon edessä, josta lähdemme kulkueena (todella pitkän matkan) Vapaudenaukiolle. Saa nähdä kestääkö kunto koko yötä, mutta yritys on ainakin hyvä.


Sitten vielä asiasta kukkaruukkuun.

Ensi viikolla tähän aikaan olen Suomessa! Jee! Tulen siis tiistaina iltapäivällä suorittamaan uusintatentin ja sitten ohjelmassa onkin vain oleskelua. Keskiviikkona menen leffaan (tervetuloa mukaan) ja siitä sitten johonkin juottolaan/ravintolaan. Paikkaa ei ole vielä päätetty, mutta luulisin sen löytyvän Iguana/Memphis akselilta. Kuitenkin löydetään itsemme taas Chicosista...

Torstaina on lätkämatsi, jee! Perjantaina illalla Anne-Marie tulee Suomeen ja lauantaina on sitten Jokerit-SaiPa ja ns. keittomatsi. Kaikki mukaan peliin ja illalla sitten johonkin jatkojuottolaan, ehkäpä tsekkaamaan uudistuneen Westin/Memon meno. Sunnuntaina on sitten paluu Tallinnaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti