perjantai 12. helmikuuta 2010

Tapahtuman täyteinen viikko

Täällä on nyt toinen täysi viikko opiskeluja takana ja vauhti on melkoista. Mulla on vaan muutama kurssi, mutta tekemistä vaikka muille jakaa. Täällä tehdään todella paljon kaikenmaailman ryhmätöitä, projekteja ja laajoja kotiläksyjä. Esimerkiksi PR-kurssilla mun on tehtävä kaksi 20 sivun kevyttä kotitehtävää. Herrajeesus, mehän tehtiin yritysprojektia parikymmentä sivua puolessa vuodessa! Ja neljällä ihmisellä! Katsotaan miten käy. Ensimmäinen deadline olisi jo 22.päivä, joten hieman kiirettä pitää.

Nyt on kuitenkin perjantai, joten keskitytäänpäs sitten viikonlopun viettoon. Tänään edessä on ensin Noran tuparit, jonka jälkeen EBS:n ensimmäiset juhlat. Tällä kertaa kyseessä om ystävänpäiväbileet teemalla Hot Hearts Night. Esiintyjänä bailuissa on Ott Leppland. Kyseinen heppu voitti Viron Idol-tapaisen kilpailun viime vuonna. Muita ohjelmanumeroita on mm. ihmishuutokauppa.

Lauantaina olisi tarkoitus selvitä Rocca al Maren ostoskeskukseen katselemaan hieman vaatetarjontaa. Illalla ohjelmassa on ESN:n Tallinnan orientaatioviikon päätös ja Welcome Party Club Spiderissa.

Sunnuntaina voisi sitten tuskailla sosiologian kirjan kanssa, joka tosin näyttää enemmän puhelinluettelolta kuin oppikirjalta. Meidän on määrä kirjoittaa sosiologista päiväkirjaa, jossa yhdistämme kirjan kappaleissa käsitellyt asiat omiin kokemuksiimme. Olen kuitenkin melko lahjakas kirjoittaja, kun kyseessä on liibalaaban kirjoittaminen. Uskon siis selviäväni tästä.

Vaikeampi tehtävä onkin PR-viestintä. Meidän tulee tutkia valitsemaamme yritystä, heidän PR-toimintoja yleisesti ja valittava yksi kampanja, josta tulee tehdä suurempi selonteko. Seuraava tehtävä on linkitetty ensimmäiseen, joten ensimmäistä ei kannata munata. Toisessa tehtävässä tulee valmisella itse parempi PR-kampanja ja analysoida suoritetun kampanjan heikkouksia ja vahvuuksia. Ihan mielenkiintoista asiaa, mutta aikaa on melko niukasti ja kirjallisuutta ei juuri ollenkaan. Helsingin kaupunginkirjaston palvelut olisivat nyt oikein ihania, koska paikallisesta kirjastosta kyseistä asiaa käsitteleviä opuksia löytyi vain viroksi. Nice.

Tänään aloitimme myös kurssin nimeltä International Business Opportunities in the Baltic Region. Kurssi tuntuu hyvin mielenkiintoiselta ja sisältää lähinnä vain ryhmätyötä. Saimme työksiannon virolaiselta yritykseltä ja meidän tehtävänämme on konsultoida kyseistä yritystä. Yritys tahtoisi laajentaa toimintaansa Skandinaviaan ja haluaa meiltä uusia näkökulmia ja markkinatutkimustuloksia kyseisistä maista. Myös mahdollisten yhteystyökumppanien etsiminen olisi meidän tehtävälistalla. Tykkään tästä tehtävästä, mutta työksiantajayrityksen ala sattuu olemaan minulle melko tuntematon. Myyntävänä tuotteena ovat erilaiset yleiskaukosäätimet ja niiden käyttämä järjestelmä. Tutkin yrityksen kotisivuja, mutta en silti oikein saanut otetta kyseisestä tuotteesta. Noh, katsellaan mitä saamme aikaan.

Meidän tulee myös kotitehtävänä tehdä analyysi jostain virolaisesta nettisivusta (?) tai vaihtoehtoisesti haastatella Virossa työskentelevää ulkomaalaistaustaista henkilöä. Haastattelu tuntui paljon luontevammalta minulle, joten teen ehdottomasti sen. Tehtävän palautuspäivä on jo ensi perjantaina, joten kiirettä pitää tämänkin kanssa. En edes tiedä ketä haluaisin haastatella..

Tällä hetkellä valmistaudumme lähtemään Noran tupaantulijaisjuhliin. Ulkona vallitseva lumimyrsky ei vain oikein houkuta astumaan ovesta ulos. Ostin eilen ihanat uudet talvikengät, jotka ovat lämpimät ja ihanan pehmeät eivätkä luista liukkaalla alustalla. Tämmöinen pari olisi pitänyt löytää jo ennen talven alkua. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti