maanantai 1. helmikuuta 2010

Tiinan ensimmäinen koulupäivä

Tänään minulla alkoi koulu. Koulussa minulla oli englantia. Ruokana oli lasagnea. Saatiin läksyjä. Huomenna on taas koulua.

Eli siis tosiaan tänään alkoi oikeat opiskelut täällä Tallinnassa. Lukujärjestyksessä ensimmäisenä oli englannin liikeviestintää. Aiheena oli ihanasti banking, eli olin auttamatta pihalla. En tiedä pankkijärjestelmästä mitään edes suomeksi, joten englanniksi samasta aiheesta jauhaminen oli melko vaikeaa.

Oppitunnin kulku oli melkolailla erilainen kuin omassa tämänhetkisessä koulussa Suomessa. Haaga-Helian englannin tunneilla keskitytään enemmän sanastoon sekä teorian oppimiseen, mutta täällä pääpaino tuntui olevan erilaisten tehtävien tekemisessä sekä kuulunymmärtämisessä. Teimme tunnilla tehtäviä, jotka tarkistimme riveittäin. Hieman samaan tapaan kuin Suomessa lukiossa.

Kävin tänään myös kirjastossa. Lainasin sosiologian kirjan, joka osoittautui aivan järkyttäväksi tiiliskiveksi. Kirjaston laina-ajat tosin ovat paremmat kuin Suomessa. Kurssikirjan sai lainaan koko lukukauden ajaksi eikä kirjoista tarvitse täten tapella. Englannin tunneilla käytössä on teksti- sekä tehtäväkirja, jotka koulu tarjosi meille ilmaiseksi.

Minulla on vielä tänään yksi luento 17.30 alkaen. Public Relations-kurssin pitäisi olla normaalin muotoinen kurssi, jossa nukutaan luennoilla ja kaksi päivää ennen tenttiä aletaan panikoida lukemisesta.. Tai sitten tämäkin on täynnä ryhmätöitä ja esityksiä.

Ulkona sataa lunta vaakatasossa. Ei kauhean houkutteleva ilma, mutta pakko se on lähteä kohti koulua vaeltamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti