keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Vastlapäev a.k.a laskiainen

Eilen oli laskiaistiistai, jota juhlittiin myös täällä Tallinnassa. Juhlamenot olivat samanlaisia kuin suomalaisetkin perinteet. Laskiaisena lasketaan mäkeä, syödään hernekeittoa ja laskiaispullia. Namnam.

Tiistaipäivä alkoi tosin itselläni ennemminkin laiskiaistiistaina, kun aamulla olin sulkenut herätyskellon ja lopulta heräsin noin kaksi ja puoli tuntia liian myöhään. Kun myöhästyy päivän ainoalta luennolta niin syntyy kokonainen vapaapäivä! Eli eilinen oli niin sanottua ommoo lommoo.

Illalla suuntasimme Laululavalle laskemaan mäkeä. Paikalla oli todella paljon ihmisiä, pääasiassa perheitä sekä opiskelijoita. Suurin osa oli varustautunut normaaleilla pulkilla ja liukureilla, mutta sekaan mahtui myös muutama mielikuvituksellinen laskuväline. Kokeilimme laskuja suurella kumiveneellä, uimapatjalla sekä erinäisillä rakennelmilla. Parhaiten toimi veneen näköinen pöydästä sekä vanerista valmistettu "pulkka", jossa jokaisella oli oikein istumapaikkakin. Meillä ei ollut omia pulkkia tai liukureita, joten pääasiallinen laskuväline oli jätesäkki.

ESN Tallinnalla oli mäen päällä myös oma koju, jossa tarjoiltiin ilmaista teetä sekä laskiaispullia, nam!






Omnom, ilmaista pullaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti