keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Reisil võib kõike juhtuda!

Ollaan selvitty takaisin Seabattleltä. Lupasin lisätietoja ja kuvia keskiviikkona, mutta eilinen päivä meni lähes kokonaan nukkuessa. Tulimme kotiin 12 jonka jälkeen kuvittelin lähteväni vielä kouluun. Lopulta menin nukkumaan kahdelta ja heräsin kahdeksalta illalla. Eli tuommoiset kevyet 6 tunnin päiväunet. Luulisi, että moinen nukkuminen veisi yöunet, mutta kyllä uni maittoi myös yöllä vielä kymmenen lisätunnin verran.

Sunnuntai-iltana siis lähdimme risteilemään kohti Tukholmaan. Tunnin mittaisen hyttien sompailun jälkeen saimme lopulta Annen kanssa yhteisen kahdenhengen hytin melko rauhallisesta nurkkauksesta. Sunnuntain alkuillan kohokohta oli tietysti buffet-ruokailu, jossa viiniä tuodaan pöytään lisää aina kun edellinen on tyhjä. Pöytämme tyhjensi yhteensä 4 pulloa valkoviiniä ja vielä varastettiinkin yksi pullo hyttiin tuliaisiksi.

Loppuilta vietettiin erinäisten hyttibileiden muodossa ja lopulta suuntasimme karaokebaariin. Meno tanssilattialla oli melkoinen eikä lauluesitysten taso ollut kovin korkea. Taso tietysti nousi huimasti kun me kipusimme lavalle laulamaan Abban Mamma Miaa. Kaikkien onneksi meidän esityksestä ei ole video- eikä kuvamateriaalia, joten tyydytään latinotulkintaan:



Ensimmäisenä iltana laivalla olivat Suomesta, Virosta sekä Latviasta tulleet opiskelijat. Yökerhossakin mahtui juuri ja juuri kääntymään ja selkeä kesän merkki oli terassin aukeaminen! Loppuillan kulutimme yökerhossa, kannella sekä käytävillä.

Yllätin itseni selviämällä Tukholmaan jo klo 10.00. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että olimme edellisenä iltana ostaneet opastetun kiertokäynnin (2 EUR) jonka startti oli jo 10.30. Kyseinen kierros oli kuitenkin ihan täyttä schaibaa eivätkä paikalliset yläasteikäiset turismin opiskelijat oikein osanneet pitää joukkoa koossa/tienneet minne mennä. Selvisimme Slussenille asti metrolla ja jo tässä vaiheessa puolet ryhmästä olivat eksyneet. Päätimme jättää oppaamme selvittämään asioita Slussenille ja lähdimme omatoimiselle kaupunkikierrokselle noin kymmenen tyypin voimin. Sain toteuttaa itseäni ja intohimoani eli sain olla turistiopas! Taisin olla melko pätevä opas, koska tulimme käyneeksi kaikki samat kohteet kuin virallinenkin kierros.





Kuten kuvista näkyy, ilma Tukholmassa oli aivan ihana. Aurinko paistoi koko päivän ja onnistuin polttamaan poskipääni ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kesä on siis selkeästi tulossa! Tällä kertaa Tukholmasta tarttui mukaan piparminttukaramellejä ja kesäkenkulit.

Maanantai-iltana laivalle saatiin mukaan myös Ruotsista tulleet opiskelijat. Laivassa oli nyt 2000 vaihtaria ja tilanpuute iski. Yökerho oli aivan täynnä ja sinne ei enää mahtunut lisää ihmisiä. Myös Starlight Palacen tanssilattia ja sohvat olivat täynnä tanssivia ihmisiä.

Risteily oli kokonaisuudessaan todella mahtava reissu! Laivalla tapasi todella paljon täysin uusia ihmisiä kaikista osallistuvista maista. Hytin ovi oli hetken auki niin koko hytti oli täynnä uusia ihmisiä. Myös vartijat olivat hyvin messissä mukana eivätkä alkaneet hyppiä nenille vaan antoivat ihmisten olla rauhassa. Hyttibileet omien viinojen kanssa oli OK kunhan musat ei ollut liian kovalla. Lisää tämmöisiä reissuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti