tiistai 6. huhtikuuta 2010

Elämää pääsiäisen jälkeen

Pääsiäinen on taas tältä vuodelta juhlittu. Täällä Virossa pääsiäinen ei ole kovinkaan erikoinen pyhä, koska paikalliset eivät ole kovin uskonnollista sakkia. Tästä merkkinä myös se että maanantai oli normaali työpäivä.

Soile ja Sakke olivat lomailemassa Tallinnassa pääsiäisviikonlopun ja aika kuluikin melko pitkälti heidän seurassaan. Vierailu tarkoittaa toki vaihtelua perinteiseen ruokailuun täällä. Normaalisti kokkaillaan Annen kanssa jotain opiskelijabudjetille sopivaa mönjää omassa keittiössämme, mutta tänä viikonloppuna kävin jokaisena päivänä ravintolassa (äiti toki maksoi).

Lauantaina kävimme Vanaema juures -ravintolassa. Kyseisellä paikalla ei ole mitään tekemistä juuresten kanssa, vaan nimi tarkoittaa suomeksi 'mummon luona'. Ruoka onkin hyvin perinteistä virolaista - lihaa on paljon, mutta listalta löytyy myös todella hyviä lohiannoksia. Paikka on todella mukava pieni kellaritason luola, jossa soi virolaista musiikkia. Laskun tultua muistin, miksi emme käy koulukavereiden kanssa useammin syömässä ravintolassa..

Sunnuntaina ruokailimme Õlletorn nimisessä kuppilassa. Äiti oli löytänyt pubin haahuiluretkellään. Kuten moni tietää, äiti tykkää kaikesta hyvin hämärästä ja randomista, jotka moni kiertäisi harvinaisen kaukaa, joten tämä 'ravintola' oli hänen makuunsa aivan täydellinen. Pubin sisustus oli yllättävän siisti ja löytyi sieltä akvaariokin. Koko tilassa ei ollut muita kuin yksi yksinäinen perusdeeku kaljatuoppinsa kanssa, mutta ruokalistalta löytyi hienojakin annoksia. Tyydyimme kuitenkin perusruokaan eli pelmeneihin sekä lihapataan. Lihapata tarjoiliin maailman hienoimmasta possuvuuasta, jossa kansi oli porsaan muotoinen.

Jälkiruoka käytiin noutamassa Stockan ruokakaupasta. Ostimme litran jäätelöä sekä kolme lusikkaa ja suuntasimme hotellihuoneeseen. Jäätelöpossuilun jälkeen röhnötimme hotellihuoneessa sekä juorusimme Auralle Skypellä aina pimeäntuloon saakka. Saken kahvihammasta alkoi kuitenkin vielä illalla kolottaa, joten suuntasimme hotellin kahvilaan, jossa tilasimme palan maailman parasta kakkua.

Maanantaina raahauduin kouluun kuuntelemaan luentoa yritystoiminnasta Liettuassa. Olin yllättynyt, miten vähän tiedänkään Liettuasta. Olen käynyt Latviassa ja suunnittelemme Annen kanssa käyvämme siellä vielä kesemmällä. Tallinnasta Riikaan pääsee bussilla näppärästi ja halvalla.

Myös maanantaina ruokailimme! Tällä kertaa suuntana oli vanha tuttu Kompressor, jossa käyn kaikkien Tallinnan vierailijoiden kanssa. Vielä ei ole kukaan sanonyt "hyi, en syö" vaan kaikki ovat popsineet hyvällä ruokahalulla. 55 kruunulla (3,5 eerolla) saa itsensä hyvin kylläiseksi.

Viikonloppu tuntui itsellekkin ihan lomalta, kun kävi ravinteleissa syömässä ja istua kökötti hotellihuoneessa. Tänään edessä olikin sitten paluu takaisin arkeen. Aamulla aikaisin alkaneet luennot sekä lounaaksi kyhätty riisi-tonnikalamössö olivat omiaan ilmoittamaan että ruokaherkuttelu on nyt ohi ja on aika palata sorvin ääreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti